Intro

Opzet

Programma

Voorwaarden

Zweden

Deelnemers

Commissie

Info voor
thuisfront

 
Nederlands På Svenska
Opzet

Een van de doelen van de reis is het verkrijgen van inzicht in de stand van zaken op natuurwetenschappelijk gebied in Zweden. Een groot deel van het programma zal dan ook worden gevuld met bezoeken aan universiteiten, bedrijven en instellingen. Hieronder volgt een kort overzicht van de activiteiten die in het programma worden opgenomen.

  • auto-industrie (Volvo)
  • luchtvaart, Saab
  • (mobiele) telecommunicatie (Ericsson)
  • elektriciteitsproductie

Behalve het wetenschappelijke deel van het programma zal natuurlijk ook Zweden als land aan bod komen. De stad Stockholm en omgeving bieden een goede mogelijkheid om kennis te maken met de Zweedse cultuur. Door contacten te leggen met studenten in het land van bestemming kan een diepere duik in het hedendaagse leven worden gemaakt.

Stockholm is niet alleen een studentenstad maar ook een plaats die veelvuldig door toeristen wordt bezocht. Om ons in de lange historie en de rijke cultuur van Zweden te verdiepen zullen we bezoeken brengen aan verschillende musea, onder andere het Vasa museum en het Stockholm Stadsmuseum. Ook zal een uitgebreide stadswandeling door het oude centrum en de parken deel uitmaken van het programma, zodat we een indruk krijgen van de lange historie en rijke cultuur van Zweden.

Enige tijd voor vertrek zal een uitgebreid voorverslag worden uitgebracht, waarin naast het reisprogramma meer achtergrondinformatie over Zweden en de te bezoeken instellingen te vinden zal zijn.